Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola

HATÁRTALANUL 2014

Beszámoló projekt 2014


ORSZÁGOS DÖNTŐT NYERT A 6.A OSZTÁLY

2014. február 27. az Európai Unió magyarországi képviseletén jártunk az Európa Ponton, mely a Millenárison kapott helyet. Osztályunkat a döntő vetélkedőn egy 4 fős csapat képviselte (Hujber Alíz, Juhász Dalma, Somogyi Viktor, Szabó Gergő), akik bátran állták a sarat 8. osztályos ellenfeleikkel, és nyerték meg a végső fordulót.

Sokan kérdezhetitek, hogyan jutottak el idáig? Lássuk! 2014. fontos évforduló Magyarország uniós történetében. 10 éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz, 5 éve vagyunk a schengeni övezet tagja, és az idén választások éve van az Európai Parlamentben. Német Nóra tanárnőnkkel úgy gondoltuk, foglalkoznunk kell az Európai Unió történetével, intézményeivel, jobban meg kell ismernünk a tagállamokat. Az osztályfőnöki órák keretében kezdtük meg az ismerkedést, majd beneveztünk a versenyre.

Januárban részt vettünk egy EU-órán, melynek záró tesztjét olyan sikerrel oldottuk meg, hogy Keszler Márton igazgató úr néhány héttel később levelet kapott a Mérei Ferenc Pedagógiai intézettől, hogy osztályunk a döntő fordulóba került a versengésben.
Izgatottan készültünk a végső fordulóra, hiszen a fődíj nem volt kevesebb, mint egy 100.000,-  forint értékű csapatépítő kirándulás egy kalandparkba. Frontcsapatunk szünet nélkül magolt, míg az osztály többi tagja előkészítette a beugró feladatokat. Nem is tudom, mire mentünk volna Bernáth Marcell, Werner Vivien, Budai Anna vagy Szalai Lili fáradságot nem ismerő segítsége nélkül. Sokan támogattak minket a felkészülésben. Külön köszönetet szeretnénk mondani Medve Kata és Devecsai Andrea tanárnőknek, akik tanácsaikkal segítettek minket közelebb a célhoz.


Hittük, hogy sikerülhet! Hittük, hogy ifjú csapatunk kiállhatja a próbát az idősebbekkel szemben is! Hittük, hogy közösen elérhetjük azt, amiről korábban csak álmodni mertünk. Ígérjük, a kirándulásról is mesélünk nektek!

      

   BMÁKI 6.a naplójábólFarsang 2014


Farsang a felső tagozaton

2014. február 14-én megelevenedett  a Fekete József terem, keresztes lovagok, csipkefőkötős úrhölgyek, várkisasszonyok, vásározók, udvari bolondok és udvari zenészek, táncosok lepték el az iskola emeleti dísztermét. Az osztályok üdvrivalgása közepette megjelenő bálkirály és királynő bevonulása nyitotta meg a bált. Ezt követően a felső tagozat 11 osztálya mutatta be sorban,   egymás után, a lovagkorhoz valamilyen módon kapcsolódó osztálytáncát.  Mindegyik bemutató egyedi volt, minden osztály más-más kreatív ötlettel oldotta meg a feladatát, belecsempészett produkciójába valami különlegeset, csak rá jellemzőt. Ötvöződött a korabeli a modernnel, a komoly a viccessel, a hagyományos a meglepővel. Megjelent itt Carmina Burana és Moonwalker- feldolgozás, swing, hip hop, valcer és többféle klasszikus középkori tánc, s mindez olykor kontrasztba állítva, olykor harmonikusan, egymást kiegészítve bukkant elő, kiemelve stílusbeli különbözőségeiket. Sem bálkirály, sem bálkirálynő nem tudott választani a produkciók közül, mind másért volt nézhető, szórakoztató, szerethető. Mindegyik osztálynak és osztályfőnöknek jár a dicséret, a gratuláció és az elismerő oklevél a felkészülésért, a lelkes részvételért és a színvonalas előadásért.

      

Jungné Font Judit

igazgatóhelyettesKREATÍV PÁLYÁZAT

Belle és Sébastien - kratív pályázat iskolásoknak

A Móra Könyvkiadó, az MTVA és a Cinema City közös pályázatán iskolánk 5.a osztályos tanulói a következő pályaművet nyújtották be.

Az eredményről a pályázókat 2013 december 16-án e-mailben értesítik.

Izgatottan várjuk!
.

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 


Green box


Duna Szimfonikus zenekar

2015. márc. 15.

Diákolimpia BMÁKI

Farsang átvezető tagozat 2015.  

Együtt szaval a Nemzet 2015.