Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola

_________________________________________________________________________________________________Élménybeszámolók 2016


Kedves Gyerekek!

A piliscsévi kirándulás nagyon nagy nap volt számomra. Először a vonatozásra került sor. Élveztem a kanyargós utakat és az alagutat. Aztán mentünk a titokszobába, ott sok érdekes bűvész trükköt láttam. Én az elektromos gömbre emlékszem szívesen, és arra, amikor felállt a hajam a vonzóerőtől. A kürtöskalácssütés is nagy élményem volt. Agyagoztunk is és játszottunk a játszótéren.
Újvári Vivien
2. e

Piliscsévi játékpark
Már nagyon vártuk az osztállyal a Piliscsévi kirándulást.
Busszal mentünk oda. Sok programmal vártak minket. Először kisvonatoztunk, ami átment a vár alatt az alagútban. Aztán sütöttünk kürtöskalácsot, mai nagyon finom volt. Utána agyagból gyúrtunk malacot, de gyorsan kellett csinálni nehogy megszáradjon. Később bemehettünk a labirintusba, ahol félig sötét volt. Utána a titokszobában voltunk, ahol megrázott az áram. Ez egy kísérlet volt, ami nem volt veszélyes. Ebben a szobában a titkok kísérletek voltak.
Kint az udvaron kecskéket és bárányokat etethettünk, még simogatni is lehetett őket. A végén fotókat is készítettünk.
Este nagyon sokat meséltem a családomnak.
Nagyon jó volt ez a nap!
Reichenbach Nóra
2. e

.:KÉPEK:.
2013/2014 ESEMÉNYEK

Kedves Gyerekek!


2013. szeptember 30-án régóta dédelgetett álmunk vált valóra.

Az alsó tagozaton elindult az  ISKOLARÁDIÓ!

A műsorok szerkesztésében sok negyedikes gyerek dolgozik, munkájukat Pátkay Mónika segíti. Az iskolai aktualitásokhoz, jeles napokhoz igazodva jelentkeznek heti műsorukkal.

A rádió logóját Juhász Renáta és Rimóczi Zsanett tervezte.

Hallgassuk őket figyelemmel!

A Népmese napja

2013 szeptember 30


2013/2014 IDŐSEK OTHONA

Látogatás az Idősek Otthonába


Iskolánk 3. b osztálya rövid műsorral lepte meg az otthon lakóit.


2012/2013 SZÍNHÁZLÁTOGATÁS

SZÍNHÁZLÁTOGATÁS


2013. 04. 25-én az első és második osztályos tanulók az MMMH-ban megtekintik a kisiskolás bérletük második előadását, melynek címe  „Illa berek” a Turay Ida Színház előadása

„Az állatok az erdőben élnek, és nekik van a legjobb dolguk a világon, mert nem kell oviba járniuk!” Kiállt fel egy alkalommal Kati, a szomszédom négy és fél éves kislánya. Persze mi felnőttek tudjuk, hogy ez nem egészen igaz. Az állatok nem csak az erdőben élnek, és nem mindig olyan gondtalan az életük, mint ahogyan azt a rajzfilmekben látjuk. De egy biztos! Az állatok is vágynak a szeretetre, a biztonságra és a barátokra. Illa berek egy valaha csodálatos virágmező volt, körös-körül fákkal, bokrokkal. Most az emberek a közeli városból idehozzák a szemetet. Tilos vagy nem, szép vagy nem, de megteszik. Itt él Herkules a kóbor kandúr, Samu az öreg sün, Bolhás a sánta korcs, és néhány barát, kik az emberek ostobasága elől menekülve itt találták meg az otthon melegét. Jól élnek. Békében, barátságban, szabadon. És ekkor, egy váratlan vendég érkezik Illa berekbe...


Már nagyon várjuk az előadást!


2012/2013 NYÍLT NAP AHOGY AZT A NEGYEDIKESEK LÁTTÁK

2013.3.20.-án nyílt nap volt a Bálint Márton Általános és Középiskolában. Sok szülő érkezett. A mi osztályunkban irodalom, ének és matematika órát tekinthettek meg. Ez a nap azért volt más, mint a többi, mert csak 15 percesek voltak az órák. Nagyon tetszett, amikor a szülők megtapsoltak minket.

Remélem, hogy szeptemberbe sok elsős jön majd az iskolánkba.

Kácsor Karina, Mohácsi Martin, Pénzes Bíbor 4. a osztály

Már nagyon várjuk az előadást!


.

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 


Green box


Duna Szimfonikus zenekar

2015. márc. 15.

Diákolimpia BMÁKI

Farsang átvezető tagozat 2015.  

Együtt szaval a Nemzet 2015.