HIPERSULI


A Telenor Magyarország Zrt. Hipersuli programja a Microsoft Magyarország Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány közreműködésével induló projekt, melynek részeként négy vidéki és egy budapesti iskola 15 osztályának 363 diákja élvezheti a program előnyeit 2015 tavasza óta.

A Hipersuli oktatási programban elsőként kezdte meg a munkát a budapesti Áldás utcai Általános Iskola, az ercsi Eötvös József Általános Iskola, a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola, a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium, valamint a zsombói Szent Imre Katolikus Általános Iskola.

Iskolánkban, a Hipersuli program keretén belül egyik 2015-ben kilencedikes gimnáziumi osztályunk minden tanulója hozzájuthatott egy jó minőségű táblagéphez (Lenovo Yoga Tablet 2 – 10 inch – Windows), digitális tollhoz, 4G kapcsolathoz és havi 5 GB mobil internethez.

2015 májusában, amikor az eszközöket megkapták a tanulók és az osztályban akkor tanító összes pedagógus, 35 fő tanult ebben a csoportban. Majd a nyár során még két tanuló csatlakozott az osztályhoz, így lettek 37-en, 22 lány és 15 fiú.