Nagyszerű ifjú írónk – Szeip Zalán Ádám

„Huszonnegyedik alkalommal hirdette meg az Oladi Általános Iskola az országos hírű József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatot.
A pályázaton minden magyarországi és határainkon túl élő, magyar nyelvet beszélő, általános és középiskolás gyermek és fiatal részt vehetett. Évről évre egyre értékesebb pályaművek érkeznek, így az idén is antológiába, a Léleksimogató című kötetbe rendezhették az írásokat.

A tegnapi díjátadó ünnepségen az 1-4. osztályos diákok közül Szeip Zalán Ádám törökbálinti diák a mese kategóriában, míg Volf Lili Szombathelyről a vers kategóriában ért el kimagasló eredményt.

A felső tagozatosok mese-írói közül Czillinger Hanna, míg a vers kategóriában Ludván Mihály Máté szombathelyi tanuló nyújtotta a legjobb teljesítményt. A kötet címadó novellája szintén Czillinger Hanna tollából született – mint a legkiemelkedőbb pályamű.
Középiskolás mese kategóriában a kőszegi Hóbor Eszter, míg a vers műfajában a veszprémi Hatos Fanni jeleskedett. A középiskolások novellistái közül Polgár Szabina szombathelyi pályázó volt a legsikeresebb.
A pályaműveket a kilenctagú zsűri Pósfai János író, újságíró vezetésével értékelte. A rangos díjátadó ünnepségen az oladi iskola 3. a osztályos diákjainak kórusa, valamint az iskola tanárai, Talabér Anita, Tóth Zoltánné, Unger Ferencné Földes Lívia, valamint Pintenics Szuper Anikó működtek közre.
A megjelent, szám szerint huszonnegyedik antológia gyönyörű kötetét és az okleveleket mint a tavasz legszebb ajándékát vehették át a pályázók, akik örömmel viszik hírét az országos versenynek. Jövőre jön a negyedszázados jubileum.” (Forrás: VAOL)

Gratulálunk Zalánnak és felkészítőjének is!


Szeip Zalán Ádám átveszi a díjat Csorba Katalintól (Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe)